Ρήξεις στην Εκπαίδευση

Ενάντια στην Εκπαίδευση της Αμάθειας

  • Ρήξεις στην Εκπαίδευση

    Ένα ιστολόγιο για όσους και όσες επιμένουν να αντιστέκονται στην εκπαίδευση της αμάθειας, της ανευθυνότητας, της λογικής του εμπορεύματος, της κατάρτισης και της άχρηστης πληροφορίας, του μηδενισμού και της περιφρόνησης κάθε αξίας, του ανταγωνιστικού ατομισμού.

  • Το σχολείο είναι γυρισμένο ανάποδα

  • Ενάντια στην Παιδεία του Μνημονίου

  • Αγωνιζόμαστε

    Για το σχολείο της γνώσης, της κριτικής σκέψης, της συντροφικότητας, της καλλιέργειας της εθνικής, οικολογικής, κοινωνικής και θρησκευτικής συνείδησης, του υπεύθυνου πολίτη.

Πρόταση για μια πράξη συμβολικής αντίστασης

Posted by rikseis στο 1 Νοεμβρίου, 2011

ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΙΑ!

 

Έχει γίνει πλέον σαφές ότι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά καί οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, προς το παρόν, είναι θύματα ενός οικονομικού πολέμου που, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διεκπεραιώνεται από τον αποθρασυνόμενο γερμανικό οικονομικό εθνικισμό, τόν οιονεί «οικονναζισμό».

Συνειδητοποιούμε τώρα τον απώτατο στόχο της εκστρατείας ταπείνωσης και απαξίωσης της Ελλάδας, που ξεκίνησε μέ τα χυδαία δημοσιεύματα του περιοδικού Focus, συνεχίστηκε με τις χυδαιότερες δηλώσεις περί παράδοσης των Ελλήνων στις γενετήσιες ορμές των Τούρκων, κλιμακώθηκε με τις προτροπές για απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, και κορυφώνεται τώρα με τους ποικίλους οικονομικούς εκβιασμούς και τις άμεσες απειλές για εγκατάσταση στον τόπο μας οικονναζιστών γκαουλάϊτερ: θέλουν να απαξιώσουν το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και να αγοράσουν την εθνική μας περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί.

Κι ενώ πιέζουν και απαιτούν την άμεση αποπληρωμή των δανείων που συνήψε κατά καιρούς η Ελλάδα, δεν κάνουν κανένα απολύτως λόγο για την αποπληρωμή δανείων και καταβολή αποζημιώσεων που οφείλουν στην Ελλάδα για τα εγκλήματά τους στην διάρκεια του β΄ παγκοσμίου πολέμου, συμπεριφερόμενοι ουσιαστικά όπως τα ζώα της «Φάρμας των ζώων» του Όργουελλ: Όλα τα έθνη είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τ’ άλλα.

Είναι φανερό ότι στην ιδιάζουσα οικονομική κατοχή πρέπει να προταχθεί η πιο μαζική, η πιο σθεναρή και η πιο διεθνική οικονομική αντίσταση. Δεν είναι επομένως, στην περίπτωση αυτή, το όπλο κυρίως της απεργίας που θα ματαιώσει τα σχέδια των οικονναζιστών, αλλά το όπλο της «απαγορίας», της άρνησης δηλαδή της αγοράς γερμανικών, προς το παρόν, προϊόντων, και αυτό όχι μόνο σε πανελλήνιο, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 Ιδιαίτερα οι χώρες και οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου, που πλήττονται και πρόκειται να πληγούν ακόμα πιο σκληρά από την λαίλαπα του οικονναζισμού και του ομογάλακτου παγκόσμιου χρηματιστικού νεοφιλελευθερισμού, καλούνται να αντιτάξουν στους θρασείς εκβιασμούς του πανούργου οικονναζισμού και των εγκαθέτων του την «απαγορική» τους ενότητα.

Το σύνθημα «Δεν αγοράζω» (γερμανικά προϊόντα) ας λάβει στη συνείδησή μας την αρμόζουσα προτεραιότητα έναντι των «Δεν εργάζομαι» ή «Δεν πληρώνω». Αδέλφια μας της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και όλης της Ευρώπης, ας αντιτάξουμε στην ασυνειδησία των οικονναζιστών την πιο βαθιά και πλατιά συνείδηση της κατάστασης και του χρέους μας.

 

Σχολιάστε